• Dragă cititorule,

Pentru a putea participa activ la discuțiile de pe forum sau crea propriile subiecte, trebuie să deții un cont în joc. Înregistrează-te aici!

Mutare cladiri

DeletedUser

Guest
Mi'ar place daca se poate sa se refaca sistemul de mutat cladiri pentru ca in momentul de fata pentru a muta o cladire din oras ai nevoie fie de a sterge o alta cladire ori de o expansiune ceea ce nu este tocmai frumos. Daca se poate ca atunci cand iei o cladire si o plasezi peste alta cea din urma sa iti apara in meniul de mutare. Pentru ca de exemplu daca am o cladire de 3x3 si spatiul de pe langa este de 1x3 as putea sa mut o cladire de 4x3 in locul acesteia fara nici o problema. Ori daca nu sa se creeze un spatiu virtual unde putem pune mai multe cladiri gen 7-8 si sa le asezam pe urma unde dorim.
Este foarte greu acum sa aduci modificari orasului in momentul de fata. Eu personal am modificat orasul de vreo 6 ori si de fiecare data a trebuit sa sterg lucruri(drumuri, fabrici, case) doar ca sa pot incepe sa mut macar o singura cladire.
Daca decideti totusi sa aduceti modificari acestui sistem si nu luati sugestiile mele in considerare macar incercati sa tineti cont de neajunsuri pentru ca acum nu mi se pare ok. As putea sa zic ca asta este singurul neajuns in momentul de fata principal al meu

DeletedUser221

Guest
Buna ideea. Si eu o sustin. Pacat ca oamenii intra pe postari, se uita si nu comenteaza ideea.
Ar fi ideal sa se faca pe forum o rubrica cu sondaje. Oricine sa poata face un sondaj si utilizatorii care intram pe forum sa voteze.

DeletedUser

Guest
Mersi, aici ar fi bine sa il punem in discutie si pe D'ul Administrator care ar trebui sa ne ofere si noua feedback la sugestii pentru ca pt el le facem...in schimb la nici una din sugestiile mele nu a raspuns nimic...si aici nu e vb doar de sugestiile mele ci in general. Pentru a ma explica mai bine...primim raspuns oficial la sugestii inseamna ca acestea sunt luate in considerare sau nu, dar facand sugestii si neprimind absolut nici un fel de raspuns la ele nu ma incurajeaza sa insist sa mai vin cu idei pentru ca partea importanta a acestui proces lipseste cu desavarsire.
O zi buna tuturor!

DeletedUser221

Guest
Am recitit postarea mea si am vazut dezacorduri gramaticale. Scuze pentru greseli.

Nokki

Journeyman
Va ofer eu o sugestie la treaba asta. Adica cum fac eu ca sa imi fie mai usor. Cand am cercetat o cladire culturala noua, normal ca o construiesc ca sa am cultura mai mare. Dar... prima data sterg toate cladirile culturale vechi... imi calculez unde o sa vina si cat spatiu am nevoie pentru cladirile culturale noi si dupaia incep sa mut celelalte cladiri. Spatiul unde o sa fie cladirile culturale noi il tin pentru mutatul cladirilor ca sa am un spatiu mai mare de invartit cladiri. Dar inca ceva, din momentul cand ai sters cladirile culturale nu o sa mai poti sa pui sa iti construiasca constructorii nimic, doar cladiri culturale. Si ii pui sa construiasca doar dupa ce ai terminat sa iti asezi in oras.
Si inca ceva ce mai fac de obicei si poti incerca. Poti verifica la cercetari ce urmeaza sa modernizezi mai incolo, si cat spatiu o sa iti ocupe, si sa lasi imediat si spatial in plus pentru cladirile care o sa urmeze sa le modernizezi, astfel scapi sa trebuiasca sa le muti iarasi cand ai ajuns la cercetare. Dar si asta e in functie de spatiu disponibil.

Jocul asa a fost conceput deocamdata, trebuie sa iti faci o strategie. Incearca strategia mea si ai sa vezi ca nu mai ai nevoie sa stergi case, fabrici sau mai stiu eu ce. Succes :)

DeletedUser

Guest
Nu stiu ce level esti tu, dar "Dar... prima data sterg toate cladirile culturale vechi" nu merge....pentru ca nu am atata cultura incat sa si sterg.
Treaba cu asezatul cladirilor inainte de modernizari da am facut'o si eu, dar tot trebuie sa iti rearanjezi orasul pentru asta....ca doar nu incep de la lvl 1 sa las spatiu aiurea care il voi umple in 3 saptamani...
O sa iti zic ca toate strategiile pe care le'ai exemplificat aici le'am incercat si eu si cu toate astea mi se pare un chin sa iti rearanjezi orasul. Eu in schimb pot sa iti confirm ca daca iti stergi soselele din oras vei face suficient spatiu pentru a putea incepe sa muti chestii...o jumatate de ora/o ora nu e mare pierderea cat dureaza sa iti aranjezi orasul apoi sa faci soselele, dar sa te apuci sa stergi cladiri de cultura nu mi se pare deloc rentabil sau sa astept sa devina cladirile de cultura "vechi" pentru a le sterge si a putea sa incep sa aranjez chestii.
Jocul nu mai este in perioada de beta...este release acum.

Nokki

Journeyman
Nu conteaza ce lvl, dar merge sa le stergi pe toate, cu toate ca o sa ai cultura cu minus, de aia am precizat ca dupaia nu o sa mai poti constructorii sa ii pui sa iti construiasca sau modernizeze altceva in afara de cladiri culturale.

DeletedUser236

Guest
Cred ca ar fi mai bine sa iti prezinti ideile pe forumul principal al jocului sau poate pe fb unde poti fi sustinut, momentan nu cred ca este o echipa care sa se ocupe cu adevarat de cerintele jucatorilor, nu pe aici.

DeletedUser

Guest
Nu conteaza ce lvl, dar merge sa le stergi pe toate, cu toate ca o sa ai cultura cu minus, de aia am precizat ca dupaia nu o sa mai poti constructorii sa ii pui sa iti construiasca sau modernizeze altceva in afara de cladiri culturale.
O tii langa si buna cand ti'am precizat deja ca nu imi place ideea...Costurile sunt prea mari, durata de constructie este si ea ridicata si mai rau ma blochez stergand mai multe cladiri de cultura. Eu nu vreau alta idee de peticeala, vreau ceva functional. Stergand 10 cladiri de cultura, da fac loc, dar apoi ma costa sa pun alte 8-9 noi doar ca sa imi ating cultura anterioara si asta costa. Asa le modernizez pe rand si ies mult mai bine. Ideea mea este sa se creeze o modalitate de a muta cladirile mai usor fara a fi necesar "a se sterge vreo cladire". Daca imi pun ambitia le mut, am facut asta de mai multe ori, dar este bataie de cap. Ideea mea cu drumurile este mult mai rapida(in maxim o ora am orasul complet cum am vrut sa il fac, spre deosebire de ideea ta care consta in o zi de modificat si reconstruit) si nu costa asa mult de aceea o practic, dar este o solutie de peticeala.
Multumesc totusi ca incerci sa iti bati capul sa ma faci sa inteleg(vad ca esti level foarte mare in comparatie cu mine), dar intelege ca dpmdv solutia practica in acest moment este alta si cu toate astea consider ca ar trebui implementat un sistem mai usor de mutat cladirile

Ultima editare de un moderator:

Nokki

Journeyman
Nu iti place tie ideea, eu doar am incercat sa ajut. Si nu este o idee de peticeala, este o idee strategica si functionala.
Tinand cont ca face parte din strategie nu stiu sigur daca o sa se schimbe ceva in legatura cu asta. Si ce zici tu mi se pare putin aiurea ce zici. Cladirile de cultura oricum trebuie sa le stergi ca sa faci pe cele noi, ca sa ai o cultura mai bun. Acum ca le stergi pe rand sau pe toate de o data nu vad care e diferenta.
Dar in fine, nu mai insist. Asteapta tu sa schimba ceva care face parte din strategia jocului... :)

Si levelul nu conteaza pentru asta, nici eu nu am stiut la inceput si ma chinuiam mereu. Dar cladirile culturale le schimbam toate, diferenta era ca nu le stergeam pe toate de odata si din cauza asta ma chinuiam. Solutia e practicata, totul face parte din gandire, nu ai cum sa te blochezi odata ce ai mult loc de mutat cladiri, doar daca nu iti poti calcula singur locul unde vor fi noile cladiri si cum sa iti muti vechile cladiri.
Dar... nu mai insist :)

Elmer Fudd

Community Manager
Echipa Elvenar
Rabbit Killer
Intr-adevar, ideile cu privire la simplificarea/afectarea elementului strategic al jocului nu sunt in general acceptate. Am oferit raspunsuri in mai multe randuri ideilor ce se refereau la astfel de schimbari. De ex : https://ro.forum.elvenar.com/index.php?threads/extinderi.144/. Si aici se aplica exact acelasi raspuns :) Si nu, ideile nu le postati pentru mine sau alti administratori, ci pentru jucatori, adica voi. Le postati aici pentru a fi dezbatute, discutate, agreate sau nu si de altii. Eu doar trimit saptamanal mai departe ceea ce merita mentionat, este agreat de foarte multi utilizatori sau are sanse sa fie acceptat de catre dezvoltatori :)

PS : Si nu este nevoie sa ajungi cu cultura pe minus stergand toate cladirile culturale vechi/mai putin efective. Este de ajuns sa eliberezi 1-2 extinderi (in cazul in care chiar esti la max si nu mai ai cum pune una noua) pentru a putea schimba total configuratia orasului - mai multe extinderi libere doar scad numarul de click-uri si usureaza acest proces, iar asta depinde user. Un jucator care tine la locul din clasament si la eficienta, va reconfigura orasul complet cu o singura extindere libera :)

DeletedUser387

Guest
Eu as dori ca toate cladirile sa se poata roti , ptr a le putea aranja mai bine in peisaj .Unele cladiri daca sar putea roti ar mai incapea si unele decoratiuni pe linga ele mai ales cind ai spatiu putin .Sa se faca o posibilitate de storage ptr a putea inventaria constructiile si de a reamenaja oraselul mai usor fara sa vinzi fabricile ,strazile ,constructiile sa le opresti si sa le vinzi ptr a creea spatiu si a muta celelalte case fabrici etc si a reamenaja oraselul.Sa se faca o obtiune prin care sa te intrebe daca vrei sa vinzi sau nu vrei sa vinzi nu ca acuma cind dai pe dolar din greseala si la atitea buguri vinzi din greseala o fabricuta numai cu clikul fara sa te mai intrebe nimica ,dupa care sa ramai masca ca nu mai gasesti fabricuta si te apuci sa reconstruiesti din nou cu mari eforturi .As dori ca aceste idei sa le puneti in practica si sa ne bucuram de ele o zi buna va doresc .

DeletedUser294

Guest
Rotirea clădirilor nu este posibilă. Și totuși să nu uităm că este un joc de strategie. Aranjarea orașului este o strategie care face parte din joc.

Hobbiton, nu știu cum ai reușit tu din greșeală să vinzi clădiri. Totuși semnul de vânzare al clădirilor nu este pe mijlocul ecranului :) Și bugurile se rezolvă pe parcurs, este normal odată ce se implementează mereu lucruri noi în joc, să apară și buguri noi. Dar nu sunt nici chiar așa de multe ca să zici că din cauza la buguri îți vinzi din greșeală clădiri :)

Ultima editare de un moderator:

DeletedUser292

Guest
Eu as dori ca toate cladirile sa se poata roti , ptr a le putea aranja mai bine in peisaj .Unele cladiri daca sar putea roti ar mai incapea si unele decoratiuni pe linga ele mai ales cind ai spatiu putin .Sa se faca o posibilitate de storage ptr a putea inventaria constructiile si de a reamenaja oraselul mai usor fara sa vinzi fabricile ,strazile ,constructiile sa le opresti si sa le vinzi ptr a creea spatiu si a muta celelalte case fabrici etc si a reamenaja oraselul.Sa se faca o obtiune prin care sa te intrebe daca vrei sa vinzi sau nu vrei sa vinzi nu ca acuma cind dai pe dolar din greseala si la atitea buguri vinzi din greseala o fabricuta numai cu clikul fara sa te mai intrebe nimica ,dupa care sa ramai masca ca nu mai gasesti fabricuta si te apuci sa reconstruiesti din nou cu mari eforturi .As dori ca aceste idei sa le puneti in practica si sa ne bucuram de ele o zi buna va doresc .
da sunt si eu de acord sa avem posibilitatea de a rotii cladirea pe care vrem sa o mutam sau sa o construim

DeletedUser446

Guest
Acest sistem de mutare a cladirilor stiu ca s-a implementat pe FOE. Stiu ca si acolo s-a sugerat foarte mult timp acest lucru si administratorii tot erau reticenti. pana la urma s-a implemantat si a functionat cum trebuie. Sustin ideea din primul post! am vrut sa creez un post nou insa l-am vazut pe acesta si a trebuit sa imi exprim sustinerea :)

inca ceva: poate nu vreau sa înlocuiesc o cladire, doar vreau sa mut una de 4x4 pe un loc unde am o cladire de 5x4 si nu pot face asta fara sa sterg o cladire, ceea ce este un inconvenient pt ca pierd peste 200k ciocane

Elmer Fudd

Community Manager
Echipa Elvenar
Rabbit Killer
Nu-i vorba de reticienta noastra, a administratorilor in general. Eu glumeam mai sus, bineinteles :) Ideea trebuie sa se alinieze si cu viziunea designerilor jocului si sa fie posibila din punct de vedere tehnic si pe acest joc, asta e tot :) Sugestia, ca atare, a fost transmisa de catre noi mai departe de la inceput.

Sus