• Dragă cititorule,

Pentru a putea participa activ la discuțiile de pe forum sau crea propriile subiecte, trebuie să deții un cont în joc. Înregistrează-te aici!

Îmbunătățiri posibile

• Autor subiect DeletedUser1115
  • Data de început

Cu câte din aceste propuneri sunteți de acord voi, ca jucători?

• Total votanți
    20

DeletedUser1115

Guest
Salutare tuturor!
Am o serie de propuneri pentru îmbunătățirea și fluidizarea jocului pe Elvenar. Bine, nu mă aștept să fie și implementate, dar sper ca măcar unele dintre ele să ajungă la urechile (sau ochii) dezvoltatorilor și să le dea de gândit.
Probabil am și un ”defect profesional”, ca să zic așa, fiindcă am jucat destul de mult Forge of Empires, cel mai bun joc al celor de la Inno. Tocmai de aceea nu înțeleg de ce unele aspecte pur tehnice nu s-au implementat și în Elvenar, din moment ce au dat rezultate pe FoE.
Deci:

1. Ajutorul între vecini și colegi de ghildă
Am mai comentat acest lucru în cadrul altei postări, a unui coleg de joc. Este foarte greoi sistemul de ajutor, o știm cu toții. Pentru colegii din frăție - click pe scut, click pe căsuță, click pe mânuță, click pe clădire, apoi de la capăt. Pentru vecini - click pe clopoțel, caută-l în istoric, click pe căsuță, click pe mânuță, click pe clădire, apoi de la capăt. Unii au sute de vecini!
Propunere: să se introducă o bară orizontală, verticală, diagonală, :) cum vreți voi, sau o listă derulantă, din care să poți acorda ajutor folosind un buton. N-ar fi rău ca lângă numele jucătorului respectiv să apară și preferințele sale în privința motivărilor.

2. Profilul jucătorului
În acest moment spațiul alocat pentru profilul jucătorului lasă de dorit. Abia ai loc să scrii ”muncitor/cultura” în loc de numele orașului sau, cum am văzut la unii colegi ”Pr-Cu-Co” etc.
Propunere: jucătorul să aibă posibilitatea de a edita la profil preferințele la motivări, iar la trecerea cu mouse-ul peste avatarul jucătorului acestea să apară, la fel ca în FoE.

3. Mutarea clădirilor
Ca să poți muta o clădire în locul alteia trebuie să ai neapărat un spațiu liber în care să o muți pe aceea. De exemplu, dacă ai o casă de 2x2 și vrei să o muți în locul unui atelier de 2x2, mai întâi trebuie să muți atelierul într-un spațiu liber, apoi să muți casa în locul atelierului, apoi, eventual, atelierul în locul casei.
Propunere: pe FoE, atunci când o clădire ar putea fi mutată pe un spațiu deja ocupat, apare o amprentă albastră. Dacă dai click, se ”plantează” clădirea pe care vrei s-o muți și se ”agață” de mouse clădirea care era deja acolo, pe care o poți muta în altă parte. De ce nu se poate face același lucru pe Elvenar?

4. Sistemul de mesagerie
Să presupunem că vreți să creați o circulară în care să cuprindeți toți membrii frăției. Dacă vine un nou membru nu-l puteți include în circulară, trebuie să creați alt mesaj. De asemenea, la o conversație îți apar mesajele și în ”Primite” și în ”Trimise”, în loc să fie un șir de mesaje trmise/primite în cadrul aceluiași plic, să zic. :)
Propunere: să se implementeze sistemul de mesagerie existent în FoE.

Cam astea ar fi propunerile, deocamdată. Sper să nu deranjeze pe nimeni, oricum, dacă mai am idei revin. :D

DeletedUser416

Guest
Dacă vine un nou membru nu-l puteți include în circulară, trebuie să creați alt mesaj.
daca ai o circulara mai veche, in momentul in care un nou membru se alatura echipei este automat inclus cand dai reply acelui mesaj, nu este nevoie sa deschizi o circulara noua.

in rest, celelalte propuneri sunt foarte inspirate si ar fi de ajutor implementarea lor :)

Ultima editare de un moderator:

DeletedUser931

Guest
Salutare tuturor!
Am o serie de propuneri pentru îmbunătățirea și fluidizarea jocului pe Elvenar. Bine, nu mă aștept să fie și implementate, dar sper ca măcar unele dintre ele să ajungă la urechile (sau ochii) dezvoltatorilor și să le dea de gândit.
Probabil am și un ”defect profesional”, ca să zic așa, fiindcă am jucat destul de mult Forge of Empires, cel mai bun joc al celor de la Inno. Tocmai de aceea nu înțeleg de ce unele aspecte pur tehnice nu s-au implementat și în Elvenar, din moment ce au dat rezultate pe FoE.
Deci:

1. Ajutorul între vecini și colegi de ghildă
Am mai comentat acest lucru în cadrul altei postări, a unui coleg de joc. Este foarte greoi sistemul de ajutor, o știm cu toții. Pentru colegii din frăție - click pe scut, click pe căsuță, click pe mânuță, click pe clădire, apoi de la capăt. Pentru vecini - click pe clopoțel, caută-l în istoric, click pe căsuță, click pe mânuță, click pe clădire, apoi de la capăt. Unii au sute de vecini!
Propunere: să se introducă o bară orizontală, verticală, diagonală, :) cum vreți voi, sau o listă derulantă, din care să poți acorda ajutor folosind un buton. N-ar fi rău ca lângă numele jucătorului respectiv să apară și preferințele sale în privința motivărilor.

2. Profilul jucătorului
În acest moment spațiul alocat pentru profilul jucătorului lasă de dorit. Abia ai loc să scrii ”muncitor/cultura” în loc de numele orașului sau, cum am văzut la unii colegi ”Pr-Cu-Co” etc.
Propunere: jucătorul să aibă posibilitatea de a edita la profil preferințele la motivări, iar la trecerea cu mouse-ul peste avatarul jucătorului acestea să apară, la fel ca în FoE.

3. Mutarea clădirilor
Ca să poți muta o clădire în locul alteia trebuie să ai neapărat un spațiu liber în care să o muți pe aceea. De exemplu, dacă ai o casă de 2x2 și vrei să o muți în locul unui atelier de 2x2, mai întâi trebuie să muți atelierul într-un spațiu liber, apoi să muți casa în locul atelierului, apoi, eventual, atelierul în locul casei.
Propunere: pe FoE, atunci când o clădire ar putea fi mutată pe un spațiu deja ocupat, apare o amprentă albastră. Dacă dai click, se ”plantează” clădirea pe care vrei s-o muți și se ”agață” de mouse clădirea care era deja acolo, pe care o poți muta în altă parte. De ce nu se poate face același lucru pe Elvenar?

4. Sistemul de mesagerie
Să presupunem că vreți să creați o circulară în care să cuprindeți toți membrii frăției. Dacă vine un nou membru nu-l puteți include în circulară, trebuie să creați alt mesaj. De asemenea, la o conversație îți apar mesajele și în ”Primite” și în ”Trimise”, în loc să fie un șir de mesaje trmise/primite în cadrul aceluiași plic, să zic. :)
Propunere: să se implementeze sistemul de mesagerie existent în FoE.

Cam astea ar fi propunerile, deocamdată. Sper să nu deranjeze pe nimeni, oricum, dacă mai am idei revin. :D

DeletedUser931

Guest
Da sunt de acord cu ceea ce sugerezi. Spre deosebire de tine nu am jucat FoE. Dar pare sa ai idei bune. Sper ca cei de la elvenar sa ne imbunatateasca jocul. Oricum depunem, unii dintre noi, niste eforturi ca sa fim aici online. Ideea este ca sa avem si o usurinta in a juca si nu doar complicatii.

Multumesc

DeletedUser1115

Guest
daca ai o circulara mai veche, in momentul in care un nou membru se alatura echipei este automat inclus cand dai reply acelui mesaj, nu este nevoie sa deschizi o circulara noua.

in rest, celelalte propuneri sunt foarte inspirate si ar fi de ajutor implementarea lor :)

Nu știam partea cu includerea automată în circulară. Oricum, și aici este o bubă. Trebuie neapărat să dai un reply la mesajele anterioare ca să poată fi inclus și noul membru. Dacă nu ai de spus ceva concret ce scrii? ”Buhuhu!” ;) Doar ca să-l incluzi în circulare.

Pe Foe există o bifă ”actualizează la toți membrii ghildei”, care elimină din circulare foștii membri și îi introduce pe cei noi.

Ar fi utilă și aici.

DeletedUser1115

Guest
Da sunt de acord cu ceea ce sugerezi. Spre deosebire de tine nu am jucat FoE. Dar pare sa ai idei bune. Sper ca cei de la elvenar sa ne imbunatateasca jocul. Oricum depunem, unii dintre noi, niste eforturi ca sa fim aici online. Ideea este ca sa avem si o usurinta in a juca si nu doar complicatii.

Multumesc

Ar trebui să încerci FoE. Poate sunt subiectiv, dar cred că este cel mai bun dintre jocurile Inno. Este adevărat că a apărut de mai mult timp pe piață, are deja 4 servere de joc, dar și conceptul este mult mai bun decât Elvenar. Îmi amintesc că acum câțiva ani, când erau doar 2 servere, era mult loc de mai bine și pe FoE. Cu timpul s-au luat în considerare propunerile jucătorilor, iar acum este mult îmbunătățit.
Te sfătuiesc să-l încerci, poate-ți place. Din punctul meu de vedere, dă dependență. :)

DeletedUser416

Guest
Pe Foe există o bifă ”actualizează la toți membrii ghildei”, care elimină din circulare foștii membri și îi introduce pe cei noi..
si aici sunt eliminati fostii jucatori si adaugati cei noi, dar fara bifa, actualizarea se face automat in momentul in care dai reply.

normal ca dai reply pe-o circulara, chiar daca scrii doar buhuhu :p

DeletedUser1288

Guest
2. Profilul jucătorului
Profilul jucatorului ar putea apare ceva in genul asta:

in aceeasi fereastra ar putea fi si o caseta unde pot fi scrise preferintele pentru motivare.
Iar in lista membrilor dintr-o fratie ar putea fi inclusa si data ultimei conectari, e mai usor de urmarit cine e activ si cine nu.

ULISE

Ascended
Ar trebui să încerci FoE. Poate sunt subiectiv, dar cred că este cel mai bun dintre jocurile Inno. Este adevărat că a apărut de mai mult timp pe piață, are deja 4 servere de joc, dar și conceptul este mult mai bun decât Elvenar. Îmi amintesc că acum câțiva ani, când erau doar 2 servere, era mult loc de mai bine și pe FoE. Cu timpul s-au luat în considerare propunerile jucătorilor, iar acum este mult îmbunătățit.
Te sfătuiesc să-l încerci, poate-ți place. Din punctul meu de vedere, dă dependență. :)
Eu am ales Elvenar ca sa scap de dependenta unor jocuri cu prea multa actiune si tu ma tentenzi iar ....o_O

DeletedUser1115

Guest
@Lizuca1 La ceva de genul mă gândeam și eu. Ai mare dreptate cu data ultimei conectări. Pe FoE jucătorii activi au o bulină albastră în dreptul numelui, când te uiți pe lista membrilor. Cei care nu s-au conectat între 2 și 7 zile au o bulină galbenă, iar cei peste 7 zile au una roșie. E foarte lesne de urmărit.
@ULISE Sincer să fiu, renunțasem la FoE (adică am vrut să renunț). Am ieșit dintr-o ghildă de top în care eram lider, am donat toate bunurile la tezaurul ghildei, am organizat un concurs și am donat câștigătorului sute de puncte forge (asemănătoare cu punctele de cunoaștere), într-un cuvânt mi-am ”chelit” contul la blană... Ca după 2 săptămâni să mă întorc pe joc. :D

DeletedUser173

Guest
Ma scuzati daca voi supara pe cineva dar, ce-i cu toata povestea asta ca pe FoE e asa, ca pe FoE ii pe dincolo, ca ar fi bine ca sa fie X asa deoarece pe FoE este asa.Desigur ca cele 2 jocuri sa aiba diferentele lor, de la design pana la alte algoritme ce stau la baza jocului . Inteleg ca Elvenar are minusurile lui dar totusi este un joc in dezvoltare dar hai sa nu il facem chiar identic cu altu doar pentru ca pe FoE sau alt joc de la INNO este asa. Fiecare joc are farmecul lui aparte.Eu joc Elvenar din placere ,deoarece este un joc relaxant , pasnic, nu ai stresul sa te trezesti noapte sa nu te atace vreun vecin sau sa pui nu stiu ce la "copt".

DeletedUser1090

Guest
Salutare tuturor! Nu am jucat FoE,mi-am facut recent un cont dar nu m-a prins....poate n-am ajuns la partea atractiva. In schimb de cand am inceput sa joc Elvenar( august 2016) nu mi s-a intamplat sa vreau sa renunt. Mi-am mai pierdut rabdarea:rolleyes:,m-am luptat cu lipsa de spatiu:mad: sau de populatie( la inceputuri) dar ( si aici devin siropoasa de-a dreptul) imi face placere sa ma uit la orasul meu-si nu numai:D. Grafica e super ,jocul in sine e relaxant:). Diferentierea jucatorilor in functie de activitate mi se pare o idee f.f. buna;)..In alta ordine de idei....distractie maxima tuturor si s-auzim de bine!

DeletedUser1090

Guest
Salutare tuturor! Nu am jucat FoE,mi-am facut recent un cont dar nu m-a prins....poate n-am ajuns la partea atractiva. In schimb de cand am inceput sa joc Elvenar( august 2016) nu mi s-a intamplat sa vreau sa renunt. Mi-am mai pierdut rabdarea:rolleyes:,m-am luptat cu lipsa de spatiu:mad: sau de populatie( la inceputuri) dar ( si aici devin siropoasa de-a dreptul) imi face placere sa ma uit la orasul meu-si nu numai:D. Grafica e super ,jocul in sine e relaxant:). Diferentierea jucatorilor in functie de activitate mi se pare o idee f.f. buna;)..In alta ordine de idei....distractie maxima tuturor si s-auzim de bine!
Prin diferentiere ma refer la marcarea intr-un anumit fel (bulina,etc) a jucatorilor fct. de activitatea lor in joc:)

DeletedUser1115

Guest
@lordparadin Sunt total de acord cu tine în privința diferențelor între cele 2 jocuri. Nu voiam să sugerez ca Elvenar să copieze FoE. Și eu sunt mult mai relaxat pe Elvenar, nu cere aceleași eforturi ca FoE.
Pe de altă parte, dă-mi voie să te întreb: câți vecini ai în acest moment? Reușești să treci pe la fiecare zilnic și să motivezi?
Dacă ai mai mult de 20-30, cred că nu. Asta din cauza sistemului greoi de ajutor din joc, iar aceasta este una din îmbunătățirile propuse.
Să zicem altfel. Pentru fiecare vecin motivat câștigi monede, eventual provizii. Dacă ai, să zic, 50 de vecini pe hartă și la fiecare motivare câștigi, nu știu, 500 de monede, înseamnă că tu zilnic pierzi aproximativ 20000 de monede, fiindcă nu ai timp să treci pe la toți, mai ai și un loc de muncă, etc.
Am făcut niște propuneri pe partea strict tehnică a jocului, care ar putea să ne ajute pe noi, ca jucători, să avem o experiență mai fluidă și mai plăcută pe joc.

DeletedUser173

Guest
@lordparadin Sunt total de acord cu tine în privința diferențelor între cele 2 jocuri. Nu voiam să sugerez ca Elvenar să copieze FoE. Și eu sunt mult mai relaxat pe Elvenar, nu cere aceleași eforturi ca FoE.
Pe de altă parte, dă-mi voie să te întreb: câți vecini ai în acest moment? Reușești să treci pe la fiecare zilnic și să motivezi?
Dacă ai mai mult de 20-30, cred că nu. Asta din cauza sistemului greoi de ajutor din joc, iar aceasta este una din îmbunătățirile propuse.
Să zicem altfel. Pentru fiecare vecin motivat câștigi monede, eventual provizii. Dacă ai, să zic, 50 de vecini pe hartă și la fiecare motivare câștigi, nu știu, 500 de monede, înseamnă că tu zilnic pierzi aproximativ 20000 de monede, fiindcă nu ai timp să treci pe la toți, mai ai și un loc de muncă, etc.
Am făcut niște propuneri pe partea strict tehnică a jocului, care ar putea să ne ajute pe noi, ca jucători, să avem o experiență mai fluidă și mai plăcută pe joc.
In momentul de fata am multi jucatori,cel putin orasele ca jucatori nu stiu daca sunt toti activi.De motivat acei vecini ,acord doar celor care imi returneaza ajutorul.Restul vecinilor nu ii motivez, ca nu as vrea ,sau ca nu as avea timp, ci pur si simplu orasul care il am imi ofera necesarul de monede si provizi( unelte) de care am nevoie si de aceea nu stau eu in monede primite din ajutor.Alt motiv pt care nu vizitez pe toti vecini descoperiti pe harta este pentru ca eu vreau sa ma relaxez cand joc acest joc, ca pana la urma este doar un joc , si nu vreau sa fiu din ala obsedat de mecanica jocului, sa dau 100 de motivari pe zi, sa ma strezez cu luptele sau ca pierd W resurse ca nu ma logez , sau sa zbat sa fiu in locul X in clasament sau alte aspecte. Bineinteles ca exista si persoane din astea pe joc si le urez mult noroc in continuare.
Ce as vrea sa adaug este ca exista in joc scurtaturi din taste pe care le poti folosi, iar acestea sunt mai eficiente decat sa dai click cu mouse-ul pe X, dupa care sa dai click pe Y ca sa ajungi la Z https://ro.wiki.elvenar.com/index.php?title=Interfață , le gasesti pe pagina din link.
Desigur is de acord sa se aduca imbunatari in joc care sa fie benefice jucatorilor cum propune-ai tu, ce m-a deranjat insa era faptul ca dupa fiecare propunere zice-ai sa fie X ca pe FoE este asa.

DeletedUser985

Guest
As avea unele lucruri de spus, dar si de "comentat" la anumite sugestii, insa pentru ca nu am destul timp la dispozitie acuma, voi spune in principal ca sunt de acord cu jumatate din sugestiile prezentate si as avea anumite opinii diferite pe anumite imbunatatiri.
Voi reveni in curand cu un topic separat pe forum in care imi voi prezenta viziunea si unele exemple de imbunatatiri adaptate la stilul Elvenar.
Daca ar fi sa compar Elvenar cu FoE, as zice ca in FoE se participa in mare pe mobil si pe computer/laptop cu axare pe strategii militare, dar desi exista forum la ghilda, se foloseste mai mult mesageria, iar forumul de ghilda aproape deloc (sau chiar deloc) in FoE.
In Elvenar comunicarea de organizare se face prin mesagerie (circulare in fratie), dar nu exista un forum minimal adaptat la fratie. O alta comparatie intre Elv. si FoE este felul in care se incarca serverul si durata de conexiune sau flexibilitatea de miscare mai redusa in Elv. (incarcat mai greu) spre deosebire de FoE (care-i mai rapid). Ambele au o grafica frumoasa, dar nu au aceeasi "viteza" si flexibilitate.
O alta comparatie, pe langa subiect, dar ca exemplu, de la InnoGames, Triburile (primul) este singurul care merge foarte rapid, chiar si pe XP si pe Win98, insa restul sunt mai lente pe XP, Win7 si alte siteme de operare pe computer. Evident ca cele noi sunt mai avansate in grafica si sistem, dar daca viteza e mai lenta (Elvenar fata de FoE) pe Win7 - Win10 sau Linux sau altele... o parere. Din pacate, nu pot aduce o comparatie intre Elv si un altul din afara Inno care ar fi aproximativ pe aceeasi asemanare de sistem, privitor la "accesibilitate" (ca ideie pentru unele posibile inovatii).

DeletedUser1386

Guest
Am o problema , sunt incepatoare , treaba este ca mi se cere sa accept 5 schimburi , nah am facut un efort sa-mi fac piata dar cand am ajuns acolo m-am crucit la sectia oferte ... Se fac schimburi la nivel de sute nu de zeci de unitati materie deci mi-au bagat pumnu in gura cum se spune ... Ar trebui ca-n FOE sa fie pe nivel de jucator cat de cat , aici nu conteaza ce nivel esti cerinta e aceeasi ... Nu e cinstit !

daymaker

Wizard
Ai 2 variante:
- sa intri intr-o fratie si sa ceri ajutor
- sa vorbesti cu un vecin de pe harta descoperit sa te ajute cu niste oferte mai mici

DeletedUser1115

Guest
@lordparadin
Chiar nu înțeleg de ce te deranjează comparația cu FoE. Era normal să compar două jocuri ale aceluiași dezvoltator, doar nu era să fac paralelă între Elvenar și SuperMario. Dooh! :confused:
N-am făcut decât să subliniez niște plusuri pe care FoE le are față de Elvenar, chestii pur tehnice care ar influența benefic experiența noastră de joc pe Elvenar, dacă ar fi implementate.

DeletedUser1115

Guest
@Narciss
Salut!
daymaker are dreptate, de aceea ți-am trimis o invitație în frăția mea. ;)
Acolo cuvântul de ordine este ”echipa”. Vei primi tot ajutorul de care ai nevoie și vei vedea că avem o abordare total diferită a jocului.

Sus